<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792134988641908138\x26blogName\x3dpapan+kekunci+bergerak\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://papankekuncibergerak.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://papankekuncibergerak.blogspot.com/\x26vt\x3d7745822030453722028', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g? targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSI C&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
url.blogspot.com
WELCOME


:D

Best view in IE Photobucket


doakan selamat pergi dan balik...
Friday, June 19, 2009

esok SABTU 20hb Jun 2009, aku akan pergi mengerjakan umrah....ni kali kedua aku pergi...dan aku berharap semoga kali ni aku pergi dan balik semula dengan ada perubahan dalam diri sendiri...kadang2 terase smpi bile nak ada kat takuk lame...wah2 care ckp aku cm lain jek..hehe...

apepon aku berharap semoga sume berjalan lancar..dan berdoa agar aku,ibu dan semua yang pergi kali ni selamat pergi dan selamat balik.....dan semoge semuanya akan mendapat keberkatan dari umrah kali ini....aminnn.....

oklah..aku akan update blog ni sekembalinya dari umrah...insyaallah...:) oh yee....aku balik pd 30hb Jun 2009.....hihihi....bye....ohhh lupeee.....jangan lupe doakan kami yeee......

writtern @8:28 AM

tolong tengok 17 "semula" untuk merasai sesuatu...
Tuesday, June 16, 2009

tajuk tah pape,tolong abaikan....tapi yang penting....aku da tengok 17 AGAIN...dan aku mendapati Zac Efron amatlah,tersangatla,sesangatla,terlalula hensem oi...cOmeyyyy....dengan watak die yang sangatlah aku sukee....kalaula aku lilin,pasti dah cair pd ketike itu...setelah melihat Zac Efron yang sgt tak tau nak describe kehenseman dan kecomelannye...cOol nyeee....aduhh..!


ni gambar lesen die..baru die pos semalam...tolong percaye...hukhuk

tang mataaa tu yang menawan kalbu dan membuatkan tersentap jiwe rage...huhu....macam ade panahan berbise....kalau tak caye kOrang g tengok 17 again...aduh...!sebelum ni pon aku mmg tau die ni kiut dan hensem...tapi takdela hati nak pi carik gambar ke hape tah...tapiiii...lepas dipakse tengok movie die ni....jadik cultural shock sketla....habis tangan org sebelah digenggam kerana terlalu geram...haha....dan terkeluar suare2 kecil sebab tak lepas nak jerit...sebab mcm teruje....over...tapi itu la hakikatnyee...haha...dan disebabkan keterujaan kami selepas menonton 17 again....maka terkeluarla aksi seperti di bawah....konon2 sape angkat tangan paling tinggi harapan untuk bertemu Zac adalah amat besarla....tahik...hahahaha.....

sebenarnye aku tak paham kenape pose kitorang macam ni..tapi tolong abaikan bon_ _ _ yang besar..


okla...aku nak upload gambar lain..tapi lembap gile...nak tido da...so next time la aku upload gmbr bukan2 yang lain.....yang penting harap2 munculla die dalam tidor kuuu...wahahahaha...


writtern @9:58 AM

asam yang buat air liur nak meleleh...
Sunday, June 14, 2009

Aku terjumpe benda di bawah ini yang membuatkan air liur mcm nak kuar bile terkenangkan kemasaman nye apabile ia masok ke dalam mulut....benda ini terletak di sebuah kedai di belakang Hospital Ampang Puteri bersebelahan dengan Mc Donald dan stesen minyak Petronas di Ampang...


byk gile chOice dan bewarne-warni...yeyyy...


aku teruja sebab dah jarang gile nak jumpe benda ini di KL...kat kampung aku adela makcik2 jual untuk budak2 nak g sekolah agama petang2....seposen dapat dua asam...kan..kan..?ke sekolah agama aku jek nie....hmm..takpela....malam ni aku akan ke sane untuk membeli serba sedikit benda alah di atas untuk mengelakkan air liur meleleh..ade sape2 nak pesann..??huhuhuhu

ehh..copp...korang perasan x...kenape semua bekas masih lagi penuh...???tak laku atau baru top up.....??huh...konpius la plakk....huhu....tapi takpe....tak cube tak tauu......:)

writtern @11:01 PM

cekik darah...!!!
Friday, June 12, 2009


aku bukan nak cite pasal tercekik org smpi berdarah ke ape....tapi cume nk bagitau aku telah pergi minum di satu kedai yang terletak di tepi jalan dan juga berhadapan dengan abang-abang,makcik-makcik dan pakcik-pakcik yang menjalankan tugas untuk membuat otot2 org lega...dan membuatkan segale angin dalam badan keluar dalam erti kate lain MENGURUT...hihi...senang cite kat BB la......tapi tiba2 aku terkejut gile ni bila si waiter tu kate........

RM 16.50 untuk 3 gelas teh ais...!!

tapi standard ah BB kann....mesti mahal...tapi mmg gile mahal dowh...pd aku la...sebab cm tak berbaloi....tapi untuk para peminat teh ais...sila la mengunjungi kedai yang dikatekan ini untuk menilai kesedapan dan keenakan rase teh ais itu sendiri....kalau rasenye sedap dan amat luar biase dan korang tak pernah rase teh ais sesedap tu sebelum ni..aku sanggup belanja korang seminggu minum teh ais sampai kembongg...hihihi...

tapi apepon perasaan marah dan bengang sebab kemahalan teh ais tu dapat dicover dengan alunan irama dan muzik dan lagu yang sedap telinge mendengar oleh pemain2 live band di situ..hahaha....to ika, bob dan naz korang harus pergi cube sebab korang aku rase penggemar teh ais yang sejati...hehehe....

dah2..pasal teh ais pon nak kecoh...tah pape....huhu....byeeeeeeeeee.....

writtern @11:13 AM

hari ini dalam sejarah..
Thursday, June 11, 2009

pada hari khamis, bersamaan 11hb Jun 2009, aku telah mencipta rekod yang tak pernah lagi sesiapa di ofis aku buat kecuali bos..(ni kat opis akula..opis korang aku tak tau....)

situasi
nya....

3 org pergi ke ipoh untuk meeting dan ke JKR untuk selesaikan apa2 tugas yang patut dengan perasaan yang normal..maksodnya takde marah ke ape la..

tetapi hanya 2 org sahaja yang balik ke KL setelah semuanya selesai dengan perasaan marah+bengang+saket hati+mengumal ngamil dalam erti kata lain membebel dalam kete

mane lagi sorang....???!!!

aku tinggalkan kat ipoh sebab terlampau marah yang tak boleh dibendung kerana tidak mahu mengikut arahan yang akhirnya menyusahkan diri sendiri dan org lain dan aku..inilah akibat berlagak pandai dan rasa diri lebih bagus daripada org lain..sedangkan dia baru bekerja di ofis tak smpi sebulann..!!maybe sebulan lebih kot.....dan aku tak amek tau dia nak balik naik apa..aku tak angkat dia call..dan tak reply sms....aku tinggalkan macam tu je ok...bunyi macam kejam dan sezalim rejim zionis kan...aku pon pk macam tu,tapi smpi bila nak diam je..HARUSSSS bagi pengajaran..!!

ade sebab aku buat mcm tue...pjg citenye..tapi aku da malas nak taip....nnt aku smbungla..merapu jek keje..chowww...

writtern @9:42 AM

kes berat....!
Wednesday, June 10, 2009

series weyy....!aku mmg tak tau nak mengeluarkan idea untuk tulis blOg niee...!!
berat ni oi....bagi org yang sebOk nak ade blOg tapi tak tau nak tulis ape...!!!! ke aku jek yang rase berat...?hikhik......


kadang2 aku terpk....takde benda aku buat seharian ke....???eh ape plak takde....adee..xkan aku tidO seharian....hihi
...ke aku yang tak reti nak memuntahkan ape yg ade kat kepale aku nie....?????? (memuntahkan...??wOoOo.....haha...tak pernah plak percakapan harian gune memuntahkan.....dlm blog sebOk nak tulis....tah pape ...hahaha...)

xpOn kann..,tak menarik ke aktiviti aku..???? hmm....ye kOtt....mane taknye...keje...menarik ke..??.kOrang aku tak tau la kalau menarik....lainla keje kat shOpping cOmplex ke...kalau x menarik,ade benda menarik yang bOleh tengOk....ciptaan Allah yang menarik ke...untuk cuci mate jee...hikhik....mane tau Rozita che Wan yang jelite+anggun+ayu tu lalu kee......Fazura yang comey+cantik tu ke...tibe2 derang terpikat cinte pandang pertame ke....x mustahill wOoo.....xpOn...hans isaac.....aku salu nampak die.....kat selayang Mall......bayangkan...mane tau die tibe2 buat2 sesat jalan pastu mintak nO phone kOrang..pastu ajak lepak minom2 bagi sesi perkenalan......esOk nye plak die ajak tengOk wayang....cite SYURGA CINTA.....(saje tulis Syurga Cinta...aku da tengok..best2....hehe..prOmOte2..)..

pulak tu...lepas tengOk wayang die ajak pi jumpe mak bapak die plakk.....nak kawen terOs....sebab da malas nak bercinte..frust ngn Ernna....eh aku tulis ERNNA ehh..?????waaaaaaaaaaa...perasan wOiii.....ERRA la....gile jauh ejaan....hahaha.....dah2la pasal Hans Isaac...x abes kalau nak berangan.....takut aku tulis smpi dapat anak...cthnye..muke anak kalau lelaki handsome bak bapak yang macho+sasa+hensemm.....kalau pOmpuan cantek bak bapak ehh...mak dicampOr baka bapak....jadila cantek ala2 pan asian dengan mata yang cantekk segale....hihihi.................eh STOP la pasal mamat tu...!!tp bukan aku yang taip....papan kekunci ni yang gerak sendiri....mcm mane nak stOpkan......heee....tipula kannnn.....takkan papan kekunci ni gerak sendiri...takde lagi komputer atau laptOp tercanggih dalam dunie yang boleh keybOard nye gerak sendiri.....merepek gileeeee.....ok DAAAHHHH ernna...!kau yang ckp tah pape....!!

dahlaa...series tak tau nak tulis apekebenda lagii.......tah pape aku merepek nnt...bukan2 weyy aku tulis...takde infO lgsg.....dah la takde infO...tak menarik pon....takpela janji tulisss....ehh tulis plakk.....taipppp....hehehe....

hisshhhhh......aku dah mule makin bukan2..sebelum merapu aku nak benti da niii....kan aku da ckp start jek keypad bergerak...mmg mererpek la aku muntahkan ape kat kepale nie......(muntahkan..???eiii gelinye ayatt....)dah2...nnt aku update blOg ni lagi....
eehhh...update blOg..???ape tue...??mcm mane nak buat...???tak paham.....hahaha..... almaklumla org miskin idea....update pOn tak tau ape...hihihi......cObe kalau byk benda nak tulis....update tu dapat dijelaskan maksudnye mengalahkan kamus dewan bahase...

masyallah ernna...benti oi...sepuluh kali da ckp nak benti....ehh tipu..3 jek kOt..ok..ok..ok...oklah..smpi smpi di sini sahaja yang dapat dikongsi bersama para pembace....oi..!!ingt ape...pembace berite..?? penulis terkenal...??hmm....ok lagi sekali.....kla..smpi sini kOt...nnt rajen aku tulis la lagi...kalau ade benda ah...kalau takde,
mcm ni la hasilnyee....crapppppp.......huhu....byeeeeeeeee.......

nantiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....aku lupeeee nak bagitau...korang tak yah la g Selayang Mall nak tunggu Hans Isaac ek....sebab aku salu nmpk die kat sane dalam mimpi jekk...tak pernah la pulak aku jumpe kat Selayang Mall....huhu....oklaaaa...bye fOr nOwww....!!!!

writtern @3:59 AM

menjadi kaye di usia mude....:)
Monday, June 8, 2009

"....Retire Rich Retire Young......"


hmm....itu adelah GOAL aku skrg...untuk retire rich mase tengah mude2 ni..( bukanla muda sangat aku nie...tapi blOm lagi smpi umur 40tahun..blOm tua la tu kan..hehe...) bukanla kate aku nak benti keje skang...da buang tebiat ke ape.....hehe....nak makan ape....lagi2 nak benti dari cOmpany yang aku rase susah nak jumpe dalam dunie ni..huishh bukan main lagi..hehe...tp betul la kOt..nak cite nape aku ckp cmtu....malas la plak..cm pOyO je...org len nye cOmpany tah2 lagi best.....tp yang penting company aku bukan jual org...mahupOn sindiket haram ape2...mcm black mOney tuee..hahaha....klu ye pasti aku da bawak mini cOoper warne merah dengan spOrt rim 18 dan plat number 306 mcm nie...



ehh..bukan nie..ni cOmel sangat..:)

kalau kete cOmel macam niee...aku masOk pOn dah senget sebelah kete ni..hihi...sebab tu takleh beli yang nie....aku kena beli yang kukuh sket....kurang2 walaupOn org yang naik ni semangat..(maksud aku bukan semangat yang mcm berkobar2 tu tapi semangat size badan ni haa..hihi..)...taklah malu sangat sebab kukuh...pastu ditambah lagi dengan cantek...sila tOlOng refer descriptiOn aku kat atas tadi ea........ehhh pakse plak....hehe......takpe2..aku tulis semule....sebab aku bersemangat nak tulis kete idaman nie...(haa..yang ni baru bersemangat yang berkObar2 tu...bukan semangat size badan aku..hihihi..)....ok2..kete idaman aku skang ni ialahh.......jeng3x.....hishhh......bukan jeng 3 kali.....tapi.......jeng..jeng..jeng....hukhuk....


"..mini cOoper warne merah diaksesorikan dengan spOrt rim 18 dan plat number 306.."

perghhh......dahla berangan...detail plak tuee....kahkahkah.....nah tengok gambar kete aku kat bawah ni........wahhh.......terOs "..kete aku..".............khakhakhakha...


plat no. ni 306 tapi mase aku amek gambar ni tak perasan ade batu...huhu....



haa....ni dari pandangan sisi plakk....cOmey nyeee.....gerammm.....:)

aku yakin insyaallah satu hari nnt mesti aku dapat beli....hehe...kOnpiden sangat oi ernna...
alaaaa..takpelaa....saje nak kasik semangat skett kat diri sendiri......kalau aku kate mustahil bOleh beli takleh gak........bak kate sifu aku.."....kalau dah set kat kepale tu takleh...mmg takleh la jawabnyee...." sO aku set jekla bOleh beli....bukan kena bayar pOn...hehehehehee.....

eeeeeehhhhhhhhhhh....bukan aku tengah nak ckp pasal Retire Rich Retire Young ke...???ape kena mengena plak aku melalut pasal MINI COOPER ni oiii....kan aku dah kate....tah pape la yang aku merepek ni...hahaha....tapi knnn.....ade sangkut paut ape....bile aku dah retire rich retire young, bOleh la aku beli MINI COOPER idaman aku tue.....dahla mude...kaye plak tu...bawak mini cOoper lagi....ok x ok...???hahahahahahaha......da ernna STOPPPP....!!kau dah tah pape.....hihihihihihi....





writtern @12:02 AM